Æg i kokotte med linser, rodfrugter, bacon og hytteost

Æg i kokotte med linser, rodfrugter, bacon og hytteost

Her er et portionsanrettet twist på den klassiske engelske biksemad - brug gerne de grøntsager og bælgfrugter du har tilovers, hvilket i øvrigt gør det til en god ret, når man vil have tømt i køleskabet.

Sådan gør du

Linser, rodfrugter og bacon

Kog linserne efter anvisning på pakken.
Steg baconen på en pande ved moderat varme, til det er let gyldent. Kom grøntsagerne, timian og paprika på panden, og steg det mørt i baconfedtet i ca. 10-15 minutter.
Smag til med salt og peber. Bland grøntsager og linser med HP-sacuce, worcestershire sauce og ketchup.
Fordel rodfrugtblandingen kokotter.

Æg i kokotte og hytteost

Pisk æg sammen med hytteosten, og fordel massen ud i kokotterne - eller anret med en skefuld hytteost ovenpå rodfrugtblandingen, og slå et æg ud over hver kokotte.
Sæt det i ovnen ved 200 grader i ca. 10 minutter, til det er let gyldent, og æggehviden er stivnet.