Æg i kokotte med linse-tomatsauce og revet mozzarella

Æg i kokotte med linse-tomatsauce og revet mozzarella

Æg i kokotte er en delikat måde at servere æg på - en form for portionsanrettet æggekage. Her fyldes den med tomater og linser for at tilføre flere bælgfrugter og protein.

Sådan gør du

Linse-tomatsauce

Rist løgene, hvidløg og timian i rapsolie, i et par minutter, til de er glasklare. Tilsæt hakkede tomater, linser, bouillon, og kog i ca. 20 minutter, til linserne er møre. Smag til med salt, peber og æblecidereddike. Du kan eventuelt mose linserne lidt, hvis du gerne vil have en mere ensartet konsistens.

Æg i kokotte og revet mozzarella

Kom linse-tomatsaucen i bunden af kokotterne, fordel mozzarella ovenpå, derefter et helt æg.
Sæt dem i ovnen ved 200 grader i ca. 10 minutter, til de er let gyldne.