Æg i kokotte med grønkålssauce, hvide bønner og røget skinke

Æg i kokotte med grønkålssauce, hvide bønner og røget skinke

Her er en anderledes måde at servere stuvet grønkål på - med hvide bønner, som giver en god cremethed og fylde.

Sådan gør du

Grønkålssauce, hvide bønner og røget skinke

Dræn de udblødte bønner, og kog dem i rigeligt, friskt, letsaltet vand i ca. 45 minutter, til de er møre.
Damp grønkålen i 6-7 minutter, til den er faldet sammen. Lad den dryppe af i en sigte.
Sauter løgene med lidt olie, tilsæt bouillon, og de kogte hvide bønner, mælk, og kog saucen op.
Blend saucen til den har en cremet konsistens.
Tilsæt revet ost, muskat, røget skinke og grønkål. Smag til med æblecidereddike, salt og peber.

Æg i kokotte

Slå et æg ud over hver ramekin, og drys med rasp.
Sæt i ovnen ved 200 grader i ca. 10 minutter, til de er let gyldne, og æggehviden er stivnet.