Vegetarisk brændende kærlighed med stegte persillerødder, syltede rødbeder og rugbrød
Sådan gør du
Kartoffelmos med rygeost
Kog kartoflerne vand uden salt i 30-35 minutter, hæld vandet fra, og lad dem dampe tørre. Kog mælk og smør op i en gryde. Mos kartoflerne, og tilsæt mælke-smørblandingen løbende sammen med rygeost. Konsistensen skal være let, men fast, justér evt. konsistensen med mere mælk . Smag til med salt og peber.
Stegte løg
Steg løgene i rapsolie i 15-20 minutter ved middel varme, til de er møre og let gyldne. Kom timian ved løgene, og smag til med salt og peber.
Stegte persillerødder
Vend persillerødderne med rapsolie og salt, og bag dem ved 200 grader i 20 minutter, til de får lidt farve.
Tilbehør
Rist hasselnødderne på en tør varm pande, og lad dem køle af. Hak dem groft, og sæt dem til side i en skål. Kom purløg, syltede rødbeder og rugbrød i hver sin skål. Stil til side indtil servering.