Trekornsgrød med græskaræblecreme

Trekornsgrød med græskaræblecreme

Grød er god børnemad. Med brug af forskellige korntyper og toppings, bliver grød til enkle, sun- de og mættende måltider. Husk altid fedtstoffet og forskellige toppings, som bidrager med farve, smag og konsistens.

Sådan gør du

Trekornsgrød

Bring gryn, flager og vand i kog i en gryde under låg. Rør mælken i og kog grøden, så den har en passende konsistens.

Smag til med lidt salt.Inden servering kan grøden justeres med lidt mere varm mælk ellervand for at få den ønskede konsistens.

Græskaræblecreme

Halvér græskar, fjern kernerne og skær græskarkødet i grove tern. Skræl æble og fjern kernehuset. Kom græskar, æble, dadler, krydderi-er og vand i en gryde, og lad det hele koge ved svag varme under låg ica. 30 minutter, til alt er mørt.

Tilsæt olien og stavblend det hele til en ensartet masse.Lad cremen køle ned inden servering til trekornsgrøden.

Rugbrødsknas

Smuldr rugbrødet mellem fingrene. Læg det på bagepapir, og bagbrødet i ovnen ved 170 grader i 10-15 minutter, til det er sprødt.

Lad knasen køle af og kom det i en lufttæt beholder, indtil det skalbruges.