Svampe- og græskarpostej 

Svampe- og græskarpostej 

Postejer behøver ikke at være kødbaserede, så længe man sørger for at inddrage en god umamikilde og noget til at give fylde og binde postejen sammen med. Her bliver der brugt svampe, græskar og brødkrumme til at skabe en fyldig, saftig og sammenhængende postej uden kød.

Sådan gør du

Postej

Rist svampene i smør i ca. 2-3 minutter, og tilføj løg, hvidløg og bladselleri, og rist yderligere, til det er gyldent. Blend nu alle de stegte grøntsager sammen med de resterende ingredienser til en ensartet fars - brug gerne overskydende fedtstof fra stegning.

Pres farsen fladt ned i en passende form, og bag i ca. 40 minutter, indtil postejen har en centrumtemperatur på 75 grader. Sæt i køleskab - gerne til dagen efter.

Gem evt. noget af timianen til at pynte postejen med ved servering.