Speltotto med spidskål

Speltotto med spidskål

Denne ret kan også laves med poleret perlebyg og kan varieres med sæsonens grøntsager. Brug friske asparges i foråret, spinat om sommeren og fintsnittet kål om vinteren. Retten kan også laves med gulerødder, de skal blot i gryden sammen med løg fra begyndelsen.

Sådan gør du

Speltotto med spidskål

Steg løg og hvidløg i olie i en gryde ved middelvarme, til de er møre,men uden at de tager farve.

Kom perlespelt i gryden, tilsæt vand eller grøntsagsbouillon, og laddet koge under låg i ca. 30 minutter, til perlespelten er mør.Tilsæt spidskål, og lad det simre med et par minutter, til kålen erfaldet let sammen.

Rør smør og parmesan i retten, og smag til med salt og peber.Det er vigtigt, at speltottoen er cremet og let flydende, så tilsæt merevæde, hvis den er for fast.

Topping

Riv æblerne på et rivejern eller skær dem i små stykker, afhængig afdine børns alder og hvad de kan spise.

Bland æblet med citronsaft og revet skal.Hak nødderne fint.