Farsbrød med røde linser, pastinakker, nye løg og timian
Sådan gør du
Farsbrød
Kog de røde linser i 15-20 minutter, til de er gennemtilberedte. Dræn og sæt til side.
Kog pastinakkerne i 15-20 minutter, til de er helt møre, og lav dem til mos. Sæt til side.
Kog de nye løg møre i 3-4 minutter, og sæt dem til side.
Steg løg og hvidløg i olie, til det bliver blødt og tager lidt farve.
Bland linser, pastinakker, nye løg, stegte løg og hvidløg, æg, brødkrumme, hvedemel og timian sammen med salt og peber til en jævn fars. Pres farsen fladt ned i en passende form, og bag ved 170 grader i ca. 40 minutter, indtil farsbrødet har en centrumtemperatur på 75 grader.
Sæt farsbrødet i køleskab, til det er kølet helt ned - gerne til dagen efter.
Mayonnaise til remoulade
Pisk æggeblommerne i en skål, og tilsæt olie i en tynd stråle lidt af gangen, indtil al olien er brugt og mayonnaisen har en god og tyk konsistens. Smag til med salt, sukker, æbleeddike og dijonsennep.
Bemærk at denne opskrift er større, end hvad du skal bruge til farsbrødet i denne opskrift - så gem resten i køleskab.
Remoulade
Kog gulerødderne i letsaltet vand i ca. 5 minutter. Tilføj blomkålen, og kog grøntsagerne yderligere i 5 minutter, til de er møre. Dræn grøntsagerne for vand og afkøl dem.
Bland mayonnaise, yoghurt, karry, gurkemeje, dijonsennep og æbleeddike til en dressing, og vend grøntsagerne heri.