Shakshuka med kidneybønner og couscous

Shakshuka med kidneybønner og couscous

Shakshuka er en simpel og lækker ret fra Nordafrika, som består af æg, der bager i en krydret tomatsauce. Den spises traditionelt som morgenmad, men kan sagtens spises på alle tider af døgnet. En god og nem varm frokostret.

Sådan gør du

Shakshuka med kidneybønner

Steg løg, hvidløg, peberfrugt, paprika og spidskommen i olie på enpande ved lav varme, til peberfrugterne er møre. Tilsæt tomatpuré ogstegt ca. 1 minut mere.

Tilsæt tomater og kidneybønner, og lad det simre i gryden i ca. 20minutter, til retten er kogt ind. Smag til med salt og peber.Hæld saucen i et ovnfast fad, lav fordybninger i saucen, og slåæggene ud heri.

Bag ved 170 grader i 15-20 minutter, til æggene er blevet faste, menikke gennemstegte.

Couscous

Rør couscous og olie grundigt sammen i en skål. Hæld kogende vandover, dæk skålen til og lad den trække i 5 min.Løsn couscous med en gaffel, så den bliver luftig og ikke klumpersammen.