Rødder med sojaristede svampe og basilikumspesto

Rødder med sojaristede svampe og basilikumspesto

Rødder har en særlig grov struktur og kan være let bitre i rå tilstand. Tilbereder man dem, udvikler de dog en dejlig sødme på grund af de mange kulhydrater de indeholder, og konsistensen bliver blødere og en kende lettere at spise for de små børn. Du kan sagtens bruge persillerødder og pastinakker i stedet for gulerødder eller sågar knoldselleri.

Sådan gør du

Rødder

Kog rødderne, til de er møre i ca. 10 minutter, afkøl, og flæk dem på langs. Vend dem i olie, når de er flækket.

Sojaristede svampe

Rist champignonerne på en pande i olie i ca. 8 minutter, til de er gyldne. Tilsæt sojasaucen efter 6 minutter, og glasér svampene, så sojaen fordamper. Tilsæt salt og peber.

Basilikumpesto

Rist nødderne ved 160 grader i ca. 8 minutter, til de er gyldne og gennembagte. Blend spinaten, basilikum, parmesan, hasselnødder, hvidløg, olie og eddike til en ensartet pesto. Smag til med salt og peber.