Panerede, sprødstegte persillerødder med hjemmelavet grov remoulade
Sådan gør du
Panerede persillerødder
Skræl persillerødderne, og kog dem hele i letsaltet vand i ca. 10 minutter, til de er møre.
Flæk persillerødderne på langs i tykke skiver à ca. 0,5-1 cm.
Panér skiverne af persillerødder ved først at vende dem i mel, så sammenpisket æg og så rasp med salt og rigeligt peber. Du har nu dine panerede persillerødder, som var det fiskefileter.
Steg persillerødderne i olie i et par minutter på hver side, til de er gyldne og sprøde på begge sider.
Hjemmelavet mayonnaise til remouladen
Pisk æggeblommer i en passende størrelse skål, og tilsæt olie i en tynd stråle lidt efter lidt, indtil al olien er brugt. Smag til med salt, sukker, æbleeddike og dijonsennep.
Bemærk at denne opskrift er større, end hvad du skal bruge til remouladen i denne opskrift - så gem resten i køleskab.
Remoulade
Bland mayonnaise, yoghurt, karry, gurkemeje, dijonsennep og æbleeddike sammen til en dressing.
Kog blomkål og gulerødder møre i letsaltet vand i ca. 3-5 minutter. Dræn og afkøl dem.
Vend dressingen sammen med blomkål, gulerødder og de syltede agurker, og smag til med salt, peber, æbleeddike og måske en smule sukker. Remouladen skal være sød-syrlig.