Mørksej i krydret indiske krydderier og råkost af hvidkål og æbler

Mørksej i krydret indiske krydderier og råkost af hvidkål og æbler

Mørksej er i familie med torsken, men er ofte billigere. I denne ret bliver den tilberedt sammen med kartofler i en dejlig cremet sauce med varme, indiske krydderier.

Sådan gør du

Mørksej med indiske krydderier

Steg løg, garam masala og gurkemeje i olie i en gryde i ca.4-5 minutter.

Tilsæt kartofler, fløde og grøntsagsbouillon/vand, til det dækkerkartoflerne.

Kog ved svag varme under låg i ca. 20 minutter, til kartoflerne ermøre.

Tilsæt mandler og abrikoser, og kog videre et par minutter, til saucenhar en cremet konsistens.

Kom fiskestykker i passende størrelse i et smurt, ovnfast fad, og fordelsaucen over fisken.

Bag i ovnen ved 185 grader i ca. 15 minutter, til fisken er mør.

Råkost af hvidkål og æbler

Vend kålen med æbler, æbleeddike, olivenolie og sukker. Kram kålen lidt så den falder lidt sammen.Smag til med salt og peber.