Lasagne med kyllingekødsovs og cremet spinat

Lasagne med kyllingekødsovs og cremet spinat

Her bruges kyllingekødsovsen i en lasagne med spinat, hvor bechamelsauce er erstattet med flødeost. Lasagnepladerne er i denne version knuste, så det er nemmere for børnene selv at øse op og spise. Du kan også bruge andre typer af pasta som penne eller skruer.

Sådan gør du

Kødsovs med kylling og røde linser

Steg løg i olie i en gryde til de er gyldne. Tilsæt kylling og steg videreved høj varme.

Tilsæt hvidløg, gulerødder, oregano og timian. Lad grøntsagernestege igennem, og tilsæt så tomatpuré, hakket tomat, linser og vand.Lad retten simre i minimum 30 minutter – gerne mere – indtil rettener kogt lidt ind og grøntsagerne er møre. Justér saucen med ekstravand, hvis den er for tyk.

Smag til med sukker, salt og peber.

Samling og bagning

Knus lasagnepladerne groft med hænderne.

Kom lidt kødsovs i bunden af et ovnfast fad. Fordel et lag knustepastaplader ovenpå, dernæst et lag sovs mere.

Gentag pastaplader,sovs og slut af med et lag knuste lasagneplader.

Fordel den cremede fløde-spinatsovs på toppen som låg.Drys med ost på toppen.

Bag lasagnen i ovnen ved 180 grader i 30-40 minutter, indtilpastapladerne er møre og toppen er gylden.

Cremet spinat

Pisk flødeost, fløde og æg sammen, og smag til med muskat, salt ogpeber. Hvis du bruger spinat fra frost, vrid da væsken ud af denoptøede spinat, inden du afmåler mængden.

Rør spinaten i den cremede blanding.