Lasagne med kyllingekødsovs og cremet spinat
Sådan gør du
Kødsovs med kylling og røde linser
Steg løg i olie i en gryde til de er gyldne. Tilsæt kylling og steg videreved høj varme.
Tilsæt hvidløg, gulerødder, oregano og timian. Lad grøntsagernestege igennem, og tilsæt så tomatpuré, hakket tomat, linser og vand.Lad retten simre i minimum 30 minutter – gerne mere – indtil rettener kogt lidt ind og grøntsagerne er møre. Justér saucen med ekstravand, hvis den er for tyk.
Smag til med sukker, salt og peber.
Samling og bagning
Knus lasagnepladerne groft med hænderne.
Kom lidt kødsovs i bunden af et ovnfast fad. Fordel et lag knustepastaplader ovenpå, dernæst et lag sovs mere.
Gentag pastaplader,sovs og slut af med et lag knuste lasagneplader.
Fordel den cremede fløde-spinatsovs på toppen som låg.Drys med ost på toppen.
Bag lasagnen i ovnen ved 180 grader i 30-40 minutter, indtilpastapladerne er møre og toppen er gylden.
Cremet spinat
Pisk flødeost, fløde og æg sammen, og smag til med muskat, salt ogpeber. Hvis du bruger spinat fra frost, vrid da væsken ud af denoptøede spinat, inden du afmåler mængden.
Rør spinaten i den cremede blanding.