Laksesalat på rugbrød med pastinak, pære, kapers og dild

Laksesalat på rugbrød med pastinak, pære, kapers og dild

Laksesalaten er en gammel dansk klassiker. Salaten er smule tung på grund af mayonnaisen, men friskes op af citronen og de saltede kapers, som giver ekstra syre til salaten.

Sådan gør du

Laks

Drys fisken med salt på begge sider – gerne dagen før. Bag fisken ved 120 grader i 20-40 minutter, til fisken er mør, og flagerne skiller let. Afkøl fisken, og pluk den i små stykker.

Dressing og fyld

Kog pastinakkerne møre i 10-15 minutter, indtil de er møre. Kogetiden afhænger af størrelsen på pastinakkerne. Afkøl dem, og skær dem i små tern.

Rør en dressing af hvidløg, mayonnaise, yoghurt, sennep, citronskal- og saft. Vend dressingen med laksen, pastinakker, pære, kapers og dild, og smag til med salt og peber.

Hjemmelavet mayonnaise

Pisk æggeblommer i en passende størrelse skål, og tilsæt olie i en tynd stråle lidt efter lidt, indtil al olien er brugt. Smag til med salt, sukker, æbleeddike og dijonsennep.

Bemærk at denne opskrift er større, end hvad du skal bruge i denne opskrift - så gem resten i køleskab.