Laksesalat på rugbrød med pastinak, pære, kapers og dild
Sådan gør du
Laks
Drys fisken med salt på begge sider – gerne dagen før. Bag fisken ved 120 grader i 20-40 minutter, til fisken er mør, og flagerne skiller let. Afkøl fisken, og pluk den i små stykker.
Dressing og fyld
Kog pastinakkerne møre i 10-15 minutter, indtil de er møre. Kogetiden afhænger af størrelsen på pastinakkerne. Afkøl dem, og skær dem i små tern.
Rør en dressing af hvidløg, mayonnaise, yoghurt, sennep, citronskal- og saft. Vend dressingen med laksen, pastinakker, pære, kapers og dild, og smag til med salt og peber.
Hjemmelavet mayonnaise
Pisk æggeblommer i en passende størrelse skål, og tilsæt olie i en tynd stråle lidt efter lidt, indtil al olien er brugt. Smag til med salt, sukker, æbleeddike og dijonsennep.
Bemærk at denne opskrift er større, end hvad du skal bruge i denne opskrift - så gem resten i køleskab.