Koldrøget laks med bagt fennikel, kål og æble

Koldrøget laks med bagt fennikel, kål og æble

Fennikel bliver her bagt i æblemost, som giver en dejlig sødme til den let lakridsagtige grøntsag, og det passer eminent til laksen.

Sådan gør du

Laks

Skær laksen i tynde skiver.

Fennikel

Vend fennikel i olie med lidt salt og peber. Hæld æblemost over blandingen, og bag det mørt ved 180 grader i ca. 30 minutter. Afkøl den bagte fennikel indtil servering.

Gem gerne lidt fennikeltop til at pynte serveringen med.

Hjemmelavet mayonnaise

Pisk æggeblommer i en passende størrelse skål, og tilsæt olie i en tynd stråle lidt efter lidt, indtil al olien er brugt. Smag til med sukker, æbleeddike og dijonsennep, salt og peber.

Bemærk at denne opskrift er større, end hvad du skal bruge i denne opskrift - gem resten i køleskab.

Dressing

Bland mayonnaise med yoghurt, æbler, saft og skal fra citron, og smag til med salt og peber.