Klassisk hummus med kikærter, hvidløg, spidskommen, persille og sauté af svampe, løg og persille

Klassisk hummus med kikærter, hvidløg, spidskommen, persille og sauté af svampe, løg og persille

Hummus er et dejlig blødt og cremet pålæg og fungerer rigtig godt på en skive rugbrød, hvis du supplerer med noget sprødt topping. Her har vi lavet en sauté af svampe, løg og ristet brød, som giver noget tekstur til hummussen. Finddel gerne toppingen til de helt små børn.

Sådan gør du

Hummus

Kog kikærterne i 45-50 minutter, eller til de er møre. Blend kikærter med tahin, hvidløg, spidskommen, cayennepeber, olivenolie, fintrevet skal fra citronen, citronsaft og lidt vand. Justér evt. konsistensen med mere vand.

Smag til med citronsaft, salt og peber og evt. mere cayennepeber, og køl ned inden servering.

Sauté af svampe, løg og persille

Rist svampene i olie i et par minutter, tilsæt løg, og rist til løgene er bløde - det tager ca. 5 minutter.

Rist brødet gyldent i ovnen ved 180 grader i ca. 15 minutter.
Bland sprødt brød med persille, og smag til med salt og peber.