Farsbrød med flækærter, porrer og timian
Sådan gør du
Farsbrød
Kog flækærterne i rigeligt vand i 20-30 minutter, til de er møre. Dræn og stil til side.
Steg løg, hvidløg og porrer i olie, til det bliver blødt og tager lidt farve.
Rør flækærter, løg, hvidløg, porrer, timian, æg, muskatnød, fennikelfrø og hvedemel sammen med salt og peber til en jævn fars.
Pres farsen fladt ned i en passende form, og bag ved 170 grader i ca. 40 minutter, indtil farsbrødet har en centrumtemperatur på 75 grader.
Sæt farsbrødet i køleskabet, til det er kølet helt ned - gerne til dagen efter.
Trøffelmayonnaise
Pisk æggeblommerne i en skål, og tilsæt olie og trøffelolie i en tynd stråle lidt af gangen, indtil al olien er brugt og mayonnaisen har en god og tyk konsistens. Smag til med salt, sukker, og æbleeddike.
Bemærk at denne opskrift er større, end hvad du skal bruge til farsbrødet i denne opskrift, så gem resten i køleskabet.
Topping
Klargør alle ingredienserne til servering. Har du ikke syltede rødløg, kan du fint bruge syltede agurker, asier eller rødbeder.