Syltning
Sådan gør du
Syltede græskar
Lav tynde bånd af græskar eller gulerod med en grøntsagsskræller/kartoffelskræller eller på et mandolinjern. Kom strimlerne i et rengjortsyltetøjsglas.
Kog eddike, sukker og vand op i en gryde, til sukkeret er opløst. Hæld den varme lage over grøntsagerne, sæt låg på og lad det trækketil næste dag.
Opbevar derefter syltegalsset på køl og server til rugbrødsmaddereller som skarpt, sprødt og syrligt tilbehør.
Syltede blomkål
Bræk blomkål i små buketter og skær stokken i tern.
Kog eddike, sukker, vand og karry/gurkemeje op i en gryde, tilsukkeret er opløst.
Kom blomkålsbuketterne i gryden, og giv dem et kort opkog i lagen.Kom blomkålen i et rengjorte syltetøjsglas, og hæld lagen over. Sætlåg på og lad det trække til næste dag.
Opbevar derefter syltegalsset på køl og server til rugbrødsmaddereller som skarpt, sprødt og syrligt tilbehør.
Syltede rødløg
Halvér rødløget fra top til rod og skær det i strimler.
Kog eddike, sukker og vand op i en gryde til sukkeret er opløst. Tilsætløgstrimler, og giv dem et kort opkog i lagen.
Kom rødløg i et rengjort syltetøjsglas, og hæld lagen over. Sæt låg påog lad det trække til næste dag.
Opbevar derefter syltegalsset på køl og server til rugbrødsmaddereller som skarpt, sprødt og syrligt tilbehør.
Syltede agurker
Skær agurken i skiver, læg dem på en tallerken og drys med salt. Kog eddike, sukker og vand op i en gryde, og lad lagen koge, tilsukkeret er opløst. Lad lagen køle af.
Klem vandet fra agurkeskiverne, kom dem i et rengjorte syltetøjsglas,og hæld den afkølede lage over. Lad agurkerne trække i ca. en halvtime, inden de spises.
Opbevar derefter syltegalsset på køl og server til rugbrødsmaddereller som skarpt, sprødt og syrligt tilbehør.