Kartoffelmad med bløde løg, flæskesvær og purløg

Kartoffelmad med bløde løg, flæskesvær og purløg

Vi har peppet den klassiske kartoffelmad op med bløde løg, knuste flæskesvær og purløg, så der både er spil i konsistenser og smage. Til de helt små børn kan det anbefales af knuse flæskesværene så fint som muligt.

Sådan gør du

Kartofler

Kog kartoflerne i ca. 12-15 minutter, til de er møre. Kogetiden varierer efter størrelsen på kartoflerne. Afkøl kartoflerne derefter, og skær dem så i skiver.

Hjemmelavet mayonnaise

Pisk æggeblommer i en passende størrelse skål, og tilsæt olie i en tynd stråle lidt efter lidt, indtil al olien er brugt. Smag til med salt, sukker, æbleeddike og dijonsennep.

Bemærk at denne opskrift er større, end hvad du skal bruge i denne opskrift - så gem resten i køleskab.

Løg

Steg løg og hvidløg i olie på en pande ved lav varme, til de er bløde, gyldne og let karamelliserede. Det tager ca. 15 minutter. Afkøl dem herefter.

Bland mayonnaise med purløg, vend purløgmayonnaisen med løgene, og smag til med salt og peber.

Snit purløg fint, og knus flæskesværene til pynt ved serveringen.