Kartoffelmad med bløde løg, flæskesvær og purløg
Sådan gør du
Kartofler
Kog kartoflerne i ca. 12-15 minutter, til de er møre. Kogetiden varierer efter størrelsen på kartoflerne. Afkøl kartoflerne derefter, og skær dem så i skiver.
Hjemmelavet mayonnaise
Pisk æggeblommer i en passende størrelse skål, og tilsæt olie i en tynd stråle lidt efter lidt, indtil al olien er brugt. Smag til med salt, sukker, æbleeddike og dijonsennep.
Bemærk at denne opskrift er større, end hvad du skal bruge i denne opskrift - så gem resten i køleskab.
Løg
Steg løg og hvidløg i olie på en pande ved lav varme, til de er bløde, gyldne og let karamelliserede. Det tager ca. 15 minutter. Afkøl dem herefter.
Bland mayonnaise med purløg, vend purløgmayonnaisen med løgene, og smag til med salt og peber.
Snit purløg fint, og knus flæskesværene til pynt ved serveringen.