Æggesalat med ristet spidskål og syltede nye løg

Æggesalat med ristet spidskål og syltede nye løg

Æggesalat er en rig og fyldig salat, som her får modspil fra den milde bitterhed i det ristede spidskål og syrligheden fra de syltede løg. Karsen fuldender smagsoplevelsen med sin karakteristiske styrke, som kan minde lidt om rucola.

Sådan gør du

Fyld til æggesalat

Steg spidskålen i lidt olie i 5-7 minutter, indtil det er gyldent, og afkøl den.

Kog æggene i 8-9 minutter, til de er hårdkogte. Afkøl dem, pil dem og skær dem i tern.

Syltede nye løg

Kog eddike, vand, sukker op med et drys peber til en lage i ca. 3-5 minutter under omrøring, til sukkeret er opløst. Hæld den kogende lage over løgene, og lad dem trække i mindst en time, evt. i køleskabet. Vend rundt i dem et par gange undervejs.

Dræn løg fra lagen inden anretning.

Hjemmelavet mayonnaise

Pisk æggeblommer i en passende størrelse skål, og tilsæt olie i en tynd stråle lidt efter lidt, indtil al olien er brugt. Smag til med salt, sukker, æbleeddike og dijonsennep.

Bemærk at denne opskrift er større, end hvad du skal bruge i denne opskrift - så gem resten i køleskab.

Dressing og topping

Bland en dressing af mayonnaise, yoghurt, sennep, karry og gurkemeje. Smag til med salt og peber.
Klip karsen ved servering.