Kalkungullasch med paprika, citronskal, timian og spidskommen

Kalkungullasch med paprika, citronskal, timian og spidskommen

Gullasch er en ungarsk gryderet, som her er lavet med kalkunkød i stedet for det traditionelle oksekød. Retten får godt med varme og smag fra paprika og spidskommen, og hvis du har mod på det, kan du riste og kværne dine egne krydderier. Udover at det giver flere nuancer til retten, er det er også en spændende og udfordrende sanseoplevelse for de børn, der tør at dufte til krydderierne.

Sådan gør du

Gullach

Brun kalkunkødet af i lidt olie i en gryde. Krydr med salt og peber. Tag kødet op, og læg det til side.

Kom løg, hvidløg og peberfrugter i gryden, sammen med lidt mere olie. Steg blandingen ved svag varme, til peberfrugterne er møre og løgene gyldne.

Kom tomatpuré i, sammen med sød og stærk paprika og spidskommen. Rist godt igennem. Kom vand, kalkunkød, æbleeddike, laurbærblade og citronskal i gryden. Kom hele timiankviste ned i gryden. Lad det simre ved lav varme i ca. 30 minutter til kødet er helt mørt. Smag gullaschen til med salt, peber og citronsaft.

Kartoffelmos

Kog kartoflerne i usaltet vand.

Når kartoflerne er kogt møre, sigtes vandet fra og moses med sødmælken og smages til med salt.