Hjemmebagt rugbrød uden kerner
Sådan gør du
Hjemmebagt rugbrød uden kerner
Lun vand og kærnemælk op, til det er håndvarmt (ca. 30 grader). Opløs gær og sirup heri.
Vej alle tørre ingredienser af, og vend det hele sammen i en røreskål. Ælt dejen grundigt i ca. 5 minutter ved lav hastighed på røremaskine,med håndmikser eller i hånden med en røreske. Hæld dejen i en rugbrødsform smurt med olie.
Lad rugbrødet hæve på køkkenbordet, til det er hævet op og 5-8 småhuller kommer til syne i overfladen. Det tager 2-3 timer.
Bag rugbrødet ved 220 grader i 10 minutter.
Sænk så temperaturentil 180 grader, og bag brødet færdigt i 40-50 minutter.
Hvis brødet føles tungt, når du tager det ud af formen, kan du give det 10 minutter mere.
Køl brødet af på en rist.
Tip: Hvis du rører dejen i hånden, behøver du ikke at røre konstant i 5 min., men kan gå til og fra, og røre ad flere omgange. Brug da 10 minutter på processen.
Pak det lune brød ind i madfilm eller plastik for at holde på fugt og opnå en blød skorpe.