Helbagt selleri med sojaristede svampe og pesto

Helbagt selleri får en dyb sødmefuld smag med masser af fylde. Her serveres skiver af det bagte selleri med sojastegte svampe og en grøn basilikum-spinatpesto, der giver friskhed og kant til anretningen.

Sådan gør du

Selleri

Pensl de hele selleri med olie og drys med lidt salt. Bag ved 180 grader i ca. 60 minutter, indtil sellerierne er gyldne udenpå og bløde indeni. Afkøl og skær i tykke skiver.

Sojastegte svampe

Steg svampene gyldne på en pande i olie. Tilsæt soja i de sidste par minutter, så den fordamper og glaserer svampene. Smag til med lidt salt og peber.

Pesto

Rist hasselnødderne i ovnen ved 160 grader i ca. 8 minutter, til de tager lidt farve. Blend spinat, basilikum, ost, nødder, hvidløg, olie og eddike til pesto. Smag til med salt og peber.