Grov ærtecreme med bacon og skalotteløg

Grov ærtecreme med bacon og skalotteløg

Grønne spreads giver et væld af muligheder for at variere det ellers traditionelle smørrebrød. Her er et bud på en ærtecreme med kikærter, som giver mere fylde og smag. Den toppes med bacon og løg, som giver et godt modspil til ærtecremen.

Sådan gør du

Ærtecreme

Hæld kogende vand og ærterne, og lad dem stå til de er tøet op. Hæld herefter det varme vand fra ærterne, og overhæld dem med friskt koldt vand, så de køler af.

Kom ærter, kikærter, hvidløg, yoghurt og citronsaft i en foodprocessor, og kør det til en grov creme. Smag til med salt og peber.

Topping

Steg baconen på en pande i lidt olie, til de er godt sprøde. Læg dem på køkkenrulle for at dryppe af.

Gem løgene til anretningen.