Grøntsagslasagne med squash, broccoli og spidskål

Grøntsagslasagne med squash, broccoli og spidskål

Lasagne har den fordel, at du kan putte de fleste grøntsager i og alligevel lykkes med et aldeles velsmagende måltid. Ligger du inde med en rest kål, nogle svampe eller en sjat linser, så kog det med i tomatsovsen. På den måde kan du bruge lasagnen som et velsmagende tøm-køleskabet-måltid. Her er en udgave med squash, broccoli og spidskål.

Sådan gør du

Lasagne

Vend squash og broccolien med lidt olie, salt og peber, og bag dem ved 200 grader i 10-12 minutter, til de har fået en gyldenbrun overflade. I de sidste par minutter af bagetiden, kom da det snittede spidskål ind til de andre grønsager.

Steg løg, hvidløg og tomatpuré i en gryde med lidt olie. Tilsæt flåede tomater, timian og kog op. Kom de bagte grøntsager ned i gryden, og smag til med salt og æbleeddike.

Når du skal samle lasagnen, så start med at sprede et tyndt lag tomatsovs ud i et ovnfast fad eller gastrobakke. Dæk med et lag bechamel og så et lag lasagneplader. Gentag indtil du ikke har mere, og slut af med bechamelsauce og revet ost.

Bag lasagnen ved 150 grader i 35-40 minutter, til den er flot gylden på toppen. Lad lasagnen trække i 20 minutter inden servering.

Bechamelsauce

Smelt smørret i en gryde, og tilsæt mel, mens du pisker. Rist smørbollen igennem i et par minutter, uden at det branker. Tilsæt mælken langsomt, mens du pisker. Kog saucen igennem i et par minutter, til den er tyknet. Smag til med lidt friskrevet muskatnød, citronsaft, salt og peber. Hvis du er bekymret for, om der er klumper i saucen, kan du hælde den igennem en sigte.