Sesampaneret gris i hoisinsauce med quinoa, asparges, broccoli, ærter og mynte

Der blander sig et væld af umamismage, når du vender grisen i ristede sesamfrø og derefter glaserer den i den salte hoisinsacue. Det resulterer i en fyldig og smagfuld ret, som her serveres med quinoa, sprøde grønne asparges, ærter og mynte.

Sådan gør du

Sesampaneret gris

Kom svinekoteletterne i en skål, og krydr med lidt salt. Vend kødet med maizenaen, så det er dækket. Pisk æg, kom det i skålen til kødet, og vend grundigt rundt, så kødet er dækket i en maizena-æggeblanding. Kom sesamfrøene på en tør pande, og rist dem ved middel varme, til de bliver lidt mørkere i farven og dufter kraftigt. Vend dem sammen med kødet. Pisk hoisinsauce, eddike, fintrevet hvidløg, ingefær, soya, citronsaft, vand og sesamolie sammen i en anden skål. Varm olie godt op i en pande eller gryde, og kom kødet i. Steg til kødet er ved at være gennemstegt, og har fået godt med farve. Kom nu saucen i panden, vend godt rundt. Lad det stege, til saucen koger ind og glaserer kødet. Smag til med salt og peber, og tag panden af blusset.

Quinoa 

Skyl quinoaen grundigt under kold vand, og kom den i passende gryde, sammen med vand og salt. Kog i ca. 20 minutter og sigt det overskydende vand fra.

Asparges

Skær bunden af asparges, og steg dem kort af på panden i olie. Tag dem af panden, og steg broccolibuketterne i olie. Bland det hele med optøede ærter og hakket mynte.