Grøntsagslasagne med kartofler, spinat og røde linser
Sådan gør du
Tomatsauce med linser
Vend kartoflerne med lidt olie, salt og peber, og bag dem ved 200 grader i 10-12 minutter. Steg løg og hvidløg i lidt olie i en gryde, og tilsæt timian, tomatpuré, de flåede tomater, linserne, vand og lidt salt. Kog i 15-20 minutter - linserne behøver ikke at være kogt helt møre, da de tilbereder videre i ovnen senere. Tag gryden af varmen, og vend spinaten i tomatsaucen. Smag evt. til med salt, peber, sukker og æbleeddike.
Bechamelsauce
Smelt smørret i en gryde, og tilsæt mel, mens du pisker. Rist smørbollen igennem i et par minutter, uden at det branker. Tilsæt mælken langsomt, mens du pisker. Kog saucen igennem i et par minutter, til den er tyknet. Smag til med lidt friskrevet muskatnød, citronsaft og salt og peber. Hvis du er bekymret for, om der er klumper i saucen, kan du hælde den igennem en sigte.
Samling af lasagne
Saml lasagnen ved at sprede et tyndt lag bechamelsauce ud i et ovnfast fad eller i en gastrobakke. Dæk med et lag lasagneplader, så lidt tomatsauce og kartofler, og til sidst revet ost. Gentag denne rækkefølge, indtil fadet er fyldt, og slut af med bechamelsauce og revet ost. Bag lasagnen ved 175 grader i 35-40 minutter, til den er flot gylden på toppen.