Græsk farsbrød med timiankartofler og spidskåls-tzatziki

Græsk farsbrød med timiankartofler og spidskåls-tzatziki

Et farsbrød med tomat og feta, hvor kødet sup- pleres af linser og grøntsager. Brug farsbrødet som en varm ret, som her med kartofler og tzatziki, og frys resterne ned og brug som pålæg til rugbrødsdage.

Sådan gør du

Farsbrød

Rør først kyllingekødet med salt et par minutter, indtil det føles sejt ogsammenhængende.

Tilsæt de kogte linser, knoldselleri, løg, tomatpuré, timian og feta/salatost. Rør det hele sammen, indtil det er jævnt fordelt.
Tilsæt derefter æg og mel, og rør det til en sammenhængende ogklistret fars. Hvis farsen er for løs, tilsæt da lidt mere mel.
Form et brød af farsen i et ildfast fad med bagepapir.

Steg i ovnen ved 200 grader i ca. 35-40 minutter, indtil farsbrødet er gennemstegt.

Timiankartofler i fad

Vend kartoflerne med olie, timian, salt og peber i et ovnfast fad ellerpå en bageplade.

Steg i ovnen ved 200 grader i 35-40 minutter, indtil kartoflerne er gyldne og møre.

Spidskåls-tzatziki

Kram spidskålen med lidt salt, og lad kålen falde sammen til det halve. Hæld overskydende væske fra.Vend spidskålen med yoghurt og smag til med salt og peber.