Flækotto med grønkålspesto

Flækotto med grønkålspesto

En nordisk version af den klassiske italienske risotto, hvor risene er skiftet ud med flækærter. Her er retten med butternutsquash, men variér med sæsonens grønt som squash, tomater, blomkål eller gulerødder.

Sådan gør du

Flækotto

Steg løg, hvidløg og butternutsquash i olie i en gryde, til de erglasklare.

Tilsæt æbleeddike og lad den koge ned.
Kom gule flækærter i gryden, og tilsæt vand eller grøntsagsbouillon,så det dækker flækærterne. Lad retten koge i ca. 30-45 minutter, tilærterne er møre. Tilsæt evt. mere væske efter behov.

Knus nogle af flækærterne i gryden med en stavblender for at få enmere cremet konsistens.
Rør halvdelen af osten i, og smag til med salt og peber.

Topping

Vask grønkålen og rib kålen fra stilken. Steg kålen i lidt olie på enpande i 2-3 min., til det tager lidt farve i kanterne.

Blend kålen sammen med resten af olien, ost, kerner og hvidløg ifoodprocessor eller med en stavblender.
Smag til med salt og peber.

Hvis du vil springe over at stege kålen, kan du også blende den friskekål. Så smager pestoen blot lidt mere bittert.