Flækotto med grillet grønkålspesto

Flækotto med grillet grønkålspesto

En nordisk version af den klassiske italienske risotto, hvor risene er skiftet ud med flækærter, som mange kender fra den klassiske ret gule ærter. Her bidrager parmesanen stadig med dejlig fylde og umami.

Sådan gør du

Flækotto

Steg løgene, hvidløg og græskar i rapsolie i en gryde, til de er glasklare. Tilsæt æbleeddike.

Kom flækærterne i gryden, og lad dem stege i ca. 1 minut. Tilsæt grøntsagsbouillonen, så det dækker flækærterne, og gem resten af bouillonen, hvis det koger tørt. Lad dem koge i ca. 30-45 minutter, til de er møre. Tilsæt mere væske efter behov.

Knus eller blend flere flækærter for en mere cremet konsistens. Smag til med citron, salt, peber, olivenolie, og vend til sidst halvdelen af osten i.

Grillet grønkålspesto

Steg grønkålen ganske kort ved høj varme på en pande. Skær kålen i mindre stykker. Blend kålen sammen med olivenolie og hvidløg, og smag til med citron, salt og peber