Farsbrød med linser, knoldselleri og spidskommen

Farsbrød med linser, knoldselleri og spidskommen

Farsbrød er genialt, hvis du har rester af grøntsager til overs. Her har vi puttet knoldselleri i farsen, men du kan sagtens bruge gulerødder, persillerødder, ærter eller kartofler i stedet, hvis du har det liggende. På samme måde kan du fint variere krydderierne og eksperimentere med forskellige versioner af farsbrød.

Sådan gør du

Farsbrød

Kog knoldselleriternene i vand i 5-10 minutter, til de er møre. Dræn og sæt til side.
Kog de grønne linser i rigeligt vand i 15-20 minutter, til de er møre. Dræn og sæt til side.

Steg løg og hvidløg i olie, til det bliver blødt og tager lidt farve. Rist spidskommen med i 10 sekunder, til det dufter krydret.

Bland linser, løg, hvidløg, knoldselleri, spidskommen og æg sammen til en jævn fars. Pres farsen fladt ned i en passende form, og bag ved 170 grader i ca. 40 minutter, indtil farsbrødet har en centrumtemperatur på 75 grader.

Sæt farsbrødet i køleskab, til det er kølet helt ned - gerne til dagen efter.

Rødbedecreme

Kog rødbederne hele i 15-20 minutter, til de er helt møre og kan moses. Kogetiden varierer efter størrelsen på rødbederne. Afkøl og mos de kogte rødbeder, og rør det sammen med creme fraiche. Blend evt. cremen helt glat med en stavblender.

Smag til med salt og peber, og sæt cremen i køleskab indtil servering.