Daal med grønkål

Daal med grønkål

En klassisk daal med fyld af grønkål. Du kan også sagtens bruge andre kåltyper. Blomkål eller spids- kål om sommeren, savoykål eller palmekål vinter og forår.

Sådan gør du

Daal

Steg løg og hvidløg i olie i en gryde ved lav varme i ca. 5-7 minutter.Kom krydderier i gryden, og steg et par minutter mere.

Tilsæt derefter tomatpuré, ingefær, linser, grønsagsbouillon og suk-ker. Kog under låg ved svag varme i 30-35 minutter, til retten har encremet konsistens og linserne er næsten udkogt. Rør i gryden regel-mæssigt.

Rib grønkålen fra stilken og skyl kålbladene grundigt. Kom dereftergrønkål i gryden, og kog videre i 4-5 minutter, indtil grønkålen er letmør, men stadig har sin flotte farve.

Smørbagt brød

Smør brødskiverne med smør, og bag dem ved 180 grader i 5-7minutter, til brødene er let gyldne og sprøde. Rist alternativt brødetpå en pande.