Bønnecassoulet med hvide bønner, gulerødder, knoldselleri, stegte svampe og persille

Bønnecassoulet med hvide bønner, gulerødder, knoldselleri, stegte svampe og persille

Cassoulet er en traditionel fransk simreret, som typisk laves på forskellige kødudskæringer og hvide bønner. Vi har bevaret de hvide bønner, tilføjet stegte svampe og skruet gevaldigt op for grøntsagerne. Æblemosten i saucen giver en behagelig afbalanceret sødme.

Sådan gør du

Cassoulet

Dræn bønnerne fra udblødningsvandet.

Steg champignon hårdt af i en gryde med olie, til de begynder at tage farve. Tilsæt løgene, og steg videre et par minutter. Kom så resten af de skårede grønsager i gryden, og lad det stege yderligere et par minutter.

Kom nu de drænede bønner i gryden sammen med æblemost og æbleeddike, og lad det koge ind i 5 minutter. Kom så grøntsagsbouillon, laurbærblade og rosmarin i gryden, og lad det simre i 30-40 minutter, til bønnerne er møre.

Smag til med salt og peber.

Stegte svampe og persille

Steg svampene på en varm pande med olie, til de begynder at tage farve. Tilsæt løg og hvidløg på panden, og steg videre. Pas på hvidløget ikke brænder på. Smag til med salt og peber.

Klargør persillen til servering.