Bønne- og linsepostej med svampe og sylt
Sådan gør du
Bønne- og linsepostej
Hæld vandet fra de udblødte linser og bønner. Kog bønnerne i rigeligt frisk vand i ca. 40-50 minutter, og kog linserne i 20-25 minutter. Steg svampene gyldne i smør, og tag dem af panden. Steg løg, hvidløg og bladselleri gyldent i smør. Kom de stegte svampe, løg, hvidløg, bladselleri, daggammelt hvedebrød, bønner, linser, æg, timian, allehånde, muskatnød og salt og peber i en foodprocessor. Blend til en ensartet fars. Medtag gerne eventuelt overskydende fedtstof fra stegning. Beklæd en rugbrødsform med bagepapir. Kom farsen i formen, og glat den ud med en våd dejskraber. Bag ved 200 grader i ca. 40 minutter til den har en kernetemperatur på 75 grader. Lad postejen køle af inden servering.