Blomkålstabbouleh med fennikel, dild, spidskommen og hvedebrødscroutoner

Blomkålstabbouleh med fennikel, dild, spidskommen og hvedebrødscroutoner

Tabbouleh stammer oprindeligt fra Libanon og Syrien, og traditionelt set serveres den med masser af friskhakket persille og tomater. Her er den fortolket med blomkål, fennikel, forårsløg og dild, hvilket giver den et friskt nordisk twist, der passer sig godt til en sommerfrokost.

Sådan gør du

Tabbouleh

Hæld letsaltet, kogende vand over couscoussen i blandingsforholdet 1:1, og lad det trække, til der ikke er mere væske. Vend blomkål, fennikel og gulerødder sammen med den tilberedte couscous, olivenolie, citronsaft og honning.

Rist spidskommenfrøene på en varm tør pande, til de dufter kraftigt og begynder at hoppe på panden. Vend dem i salaten sammen med forårsløg og dild, og smag til med salt og peber.

Riv brødet i små stykker, og vend det i olivenolie med revet hvidløg, rist det i ovnen ved 220 grader i ca. 10 minutter, til det er helt sprødt og knasende. Krydr brødet med salt, og drys det over salaten.