Bagt pastaratatouille med parmesan og sprød brødkrumme serveret med salat med agurk, galiamelon og basilikum

Ratatouille bliver kun bedre, når den kommer en tur i ovnen sammen et cremet lag ost og en sprød topping af brødkrumme. Øs den dampende varme, nu gratinerede ratatouille, op i dybe skåle og server med en frisk salat af agurk, basilikum og sommerens søde galiamelon på siden.

Sådan gør du

Pastaratatouille

Kog pastaen i rigeligt vand med salt i 10-11 minutter, indtil den er al dente. Sigt vandet fra og vend pastaen med lidt olivenolie.
Vend aubergine, squash og rød peber i tern, med rapsolie og salt, fordel dem på plader og gril dem i ovnen ved 230 grader i 12-15 minutter, indtil de er let grillede på overfladen.

Steg løg, hvidløg og herbes de provence (eller mix af oregano, timian, rosmarin) i rapsolie på kippen, tilsæt tomatkoncentrat, hakket tomat od de grønne linser (eller anden linse), og smag til med salt, peber og lidt sukker. Top op med en smule vand. Lad ratatouillen koge ind ved middel varme, indtil linserne er møre og saucen tyknet, men ikke tør.

Vend pastaen og de bagte grøntsager i saucen, og fordel det i ovnfaste fade. Drys med en blanding af brødkrumme og parmesan på toppen. Drys med olivenolie, så overfladen bliver ekstra sprød.
Bag pasta ratatouillen i ovnen ved 200 grader i 15 minutter, indtil den er gennemvarmet og gylden på toppen. 

Salat med agurk, galiamelon og basilikum

Vend spidskål, stykker af agurk og melon og basilikum med marinaden pisket af citronsaft, med salt, peber og til sidst olivenolie.