Creamy majspasta med ricotta, stegte majs og spidskålssalat

Ricotta betyder “kogt to gange” og er fremstillet af mælke-valle fra køer, får eller geder. Ricottaen har et lavt indhold af fedt og energi, men et højt indhold af proteiner og er na-turlig rig på calcium og fosfor. Her bruger vi den italienske ostetype til at gøre en frisk sommerpasta cremet, mens de stegte majs giver bid til retten. Server en sprød spidskåls-salat ved siden af.

Sådan gør du

Creamy majspasta

Kog de hvide bønner møre i letsaltet vand i 55-60 minuter.
Kog eller damp pastaen indtil den er mør, og vend den med lidt olivenolie. Gem lidt kogevand til senere.

Vend majs med lidt rapsolie og salt og gril dem søde i ovnen ved 200 grader, til de bruner en smule.

Steg løg, hvidløg, timian i olivenolie ved middel varme på kipstegeren, til løgene er godt møre. Tilsæt hvidvin, og lad det dampe ind i 2-5 minutter.

Tilsæt de ristede majs (gem nogle til at pynte af med, ved servering), så ricotta, fløde og lidt kogevand fra pastakogningen. Kog cremen hurtigt op under omrøring så klumper røres ud. Kog ikke for meget.

Vend pastaen i cremen. Smag til med salt, peber og citronsaft.

Spidskålssalat

Blanchér de grønne bønner i 3-4 minutter, eller damp dem i ovnen. Kom dem straks i koldt vand.

Læg fennikel i koldt vand, så den bliver sprød. Sigt vandet fra lige før servering.

Vend alle grøntsagerne sammen til en salat.

Pisk en dressing af honning, sennep, æblecidereddike og salt. Pisk olien i lidt ad gangen så dressingen bliver cremet og tyk.
Server marinaden ved siden af eller vend den over salaten.