Vandbakkelse med vaniljecreme og jordbærkompot

Disse vandbakkelser er lavet med linsemel som en alternativ måde at bruge flere bælgfrugter på i hverdagen. De smager skønt og bliver her fyldt med en dejlig vaniljecreme med jordbærkompot.

Sådan gør du

Vandbakkelse

Kom vand og smør i en gryde, og kog det op. Sigt mel i gryden, og pisk hurtigt sammen med et piskeris eller elpisker. Køl dejen i 15 minutter. Pisk et æg af gangen i dejen med piskeris eller elpisker. Rør dejen sammen med en grydeske. Put dejen over i en sprøjtepose. Sprøjt dejen ud på bagepapir i små toppe à ca. 2-3 cm med god afstand mellem. Bag vandbakkelserne ved 200 grader i ca. 20 minutter, til de er flotte og gyldne. Lad dem køle af, inden du sprøjter fyldet i.

Vaniljecreme

Kom sødmælk, fløde, æg, sukker og majsstivelse i en gryde. Flæk vaniljestangen på langs, skrab kornene ud, og kom både korn og stang i gryden. Bring det tæt på kogepunktet, og pisk det godt sammen. Lad cremen tykne under omrøring over svag varme, til den koger op. Tag den straks af varmen, og passér den gennem en sigte over i en skål, og lad køle helt af. Bland forsigtigt skyr og jordbærkompot i cremen inden servering

Jordbærkompot

Læg jordbær i et ovnfast fad, og vend med balsamico, vanilje og sukker. Lad blandingen trække i 20-30 minutter. Bag ved 150 grader i ca. 20-30 minutter, og køl så helt af, inden du vender kompotten i den afkølede vaniljecreme.