Tærte bagt med sommergrønsager, tomat og hytteost med tilbehør af sommerkål, quinoa, majs og oliven.
Sådan gør du
Tærtebunde
Bland mel og bagepulver og rør det hurtigt sammen med smør, salt og yoghurt til en sammenhængende dej. Lad dejen hvile i minimum en halv time.
Rul tærtedejen ud i tynde bunde evt. mellem to stykker plastik. Brug lidt mel til udrulingen. Læg dem i passende tærteforme.
Prik nogle huller i dejen med en gaffel og skær evt. kanterne af og bag dem i en 180 grader varm ovn cirka 10-12 minutter.
Fyld til tærten
Kom løg og blomkål i en gastrobakke vend dem sammen med lidt olivenolie, bag dem ved 150 grader i 15 minutter, til de er blevet let møre.
Rør æg, hytteost, oregano, hvidløg , hvedemel, salt og peber sammen.
Fordel fyldet i tærteformen sammen med halve tomater. Fordel æggemassen over fyldet i tærterne. Drys dem med mozzarella.
Sæt tærterne i ovnen på 175 grader i 20-25 minutter, til de er gyldne.
Råkost af sommerkål, majs og oliven
Kog quinoa efter anvisnigerne og lad det køle ned. Vend sommerkål, quinoa, majs, oliven og purløg sammen med olivenolie, citronsaft og sukker.
Smag til med salt og peber