Suppe af jordskokker og gule ærter med lynstegt kylling og palmekål.

Der har gennem mange år været tradition for supper på gule ærter i Danmark. Her giver jordskokkerne suppen en nøddeagtig og cremet sødme samt kraft. Den møre kylling og sprøde palmekål er en ekstra luksus, der tilfører umami og dybde til retten.

Sådan gør du

Jordskokkesuppe

Kog kyllingebouillon op i en gryde med guleærter Kog dem næsten møre ved svag varme. Det tager ca. 25 minutter.

Tilsæt derefter jordskokker, løg , timian, æbleeddike og fløde. Kog i yderligere 20 minutter til både jordskokker og guleærter er helt møre.

Stavblend til en glat cremet tyk suppe. Smag til med salt og peber og juster evt. sødmen med lidt mere æbleeeddike.

Kylling og palmekål

Varm en pande op til højeste niveau. Rist kyllingen og palmekål i olie og tilsæt hvidløg. Smag til med salt og peber.

Server suppen med kyllingen og palmekålen.