Stegte hvedetortillas med sort bønnemos, rosenkål og ost

Tortilla er et rundt fladbrød og kan både laves af majs og hvede. Både majs- og hvedetortilla kommer oprindeligt fra Sydamerika, hvor de meget ofte bliver serveret i selskab med bønner. I denne ret er det en hvedetortilla, der bliver lagt sammen om en bønne- og rosenkålsmos, og toppet med ost, der smelter, mens tortillaen bliver sprød på panden.

Sådan gør du

Stegte hvedetortillas med grov bønnemos, rosenkål og ost

Skyl bønnerne i koldt vand, og kog dem i rigeligt friskt vand sammen med løg og hvidløg i 65-70 minutter under låg. Bønnerne skal være helt møre. Hæld vandet fra.

Kog rosenkålene i saltet vand i 10-15 minutter til de er møre.
Kom bønner, løg, hvidløg og rosenkål i en foodprocessor, og blend det til en grov mos.

Rist mosen på en pande i olivenolie uden at det tager farve. Tilsæt spidskommen, og smag til med salt, peber og citronsaft.

Smør bønne-rosenkålsmosen på to af tortillaerne i ca. 2 cm højde, og ikke helt ud til kanten. Fordel de to slags oste jævnt på fyldet, og læg de to tortillas ovenpå. Pres dem lidt ned på fyldet.

Varm en stor pande op med lidt olie, og rist de fyldte tortillaer på hver side i 4-5 minutter ved svag varme, til de får en flot gylden og sprød overflade.