Røget makrel i tomat med røde linser

Røget makrel i tomat med røde linser

Makrel i tomat er en klassiker, som vi på normal vis kender fra dåse, men her får du altså en skøn opskrift på hjemmelavet makrel i tomat. Den har fået et twist med røde linser, som giver mere fylde og bid til smørrebrødet.

Sådan gør du

Tomatkompot

Kog linserne i rigeligt letsaltet vand i ca. 15 minutter, til de er møre. Dræn og stil til side.

Steg løg blødt og gyldent i olie i en gryde. Steg hvidløget med kortvarigt.

Kom de friske tomater i gryden og steg med i ca. 10 minutter. Kom så tomatpuré, paprika, sukker, salt og peber i gryden, og steg i ca. 5 minutter. Vend kogte linser i, og kog med et par minutter til det koger sammen. Afkøl.

Om ernæringen

Denne opskrift har et lavere proteinindhold, og det er derfor særligt vigtigt at tage højde for ernæringen i sammensætningen af måltiderne over dagen. Læs mere om hvordan og få konkrete eksempler her