Creme af aubergine og hvide bønner med frisk tomat, fetatopping og sprød knas
Sådan gør du
Creme
Kog de udlødede hvide bønner i rigeligt vand i ca. 30-40 minutter, til de er møre.
Bag de hele auberginer ved 200 grader i ca. 40 minutter, til de er helt bløde. Afkøl derefter de bagte auberginer i køleskabet, til de er helt afkølet.
Skær de afkølede auberginer over på langs, og skrab det bløde indhold ud af skrællen. Rør auberginen med de øvrige ingredienser, og smag til med salt og peber.
Tahin
Rist sesamfrøene i oven ved 160 grader i ca. 10 minutter, til de har taget farve.
Blend de ristede sesamfrø med olie, til det har fået en ensartet konsistens.
Topping
Hak fetaen groft og vend den med skyr, så du har en grov creme.
Pluk den friske oregano og hak den groft. Gem toppingen til servering.
Knas
Rist den smuldrede rugbrød med smøret i ca. 5-8 minutter, til det er blevet sprødt.
Læg det ristede rugbrød på et stykke køkkenrulle, til det overskydende fedt. Drys det sprøde rugbrød med en smule salt.
Om ernæringen
Denne opskrift har et lavere proteinindhold, og det er derfor særligt vigtigt at tage højde for ernæringen i sammensætningen af måltiderne over dagen. Læs mere om hvordan og få konkrete eksempler her