Ristet rugbrød med stuvede sommergrøntsager, hamburgerryg, hvide bønner og friskrevet peberrod

Dette smørrebrød får skarpt modspil fra peberroden, som rives friskt over inden servering. Det anbefales, at du får fingrene i et helt stykke peberrod, da kraft og smag bibeholdes bedre i en hel rod.

Sådan gør du

Stuvning

Smelt smørret i en gryde. Rør mel i, og lav en smørbolle. Steg let af i et par minutter til melsmagen forsvinder. Tilsæt mælk og fløde under konstant piskning, og kog langsomt op under omrøring. Kom muskatnød og hvide bønner i saucen. Kog blomkål og gulerødder i 4-5 minutter til de er let møre. Kom dem i saucen sammen med bælgede ærter, hamburgerryg og kørvel. Kog op, og smag til med salt og peber.

Ristet rugbrød

Pensel rugbrødsskiverne med planteolie, kom dem på en bageplade, og rist dem i ovnen ved 175 grader i 10 minutter, til de er let sprøde.