Quinoafladbrød med græskar-bønnespread

Quinoafladbrød med græskar-bønnespread

Disse fladbrød er med de proteinrige quinoafrø. Spreaden af græskar og hvide bønner øger proteinindholdet og giver en dejlig, cremet konsistens. Du kan sagtens bruge andre bælgfrugter.

Sådan gør du

Quinoafladbrød

Kog quinoaen efter anvisning på posen

Rør gæren ud i vandet og tilsæt melet, den kogte quinoa og salt. Ælt dejen i ca. 10-15 minutter, til den er elastisk og overfladen er skinnende. På røremaskine tager det ca. 10 minutter. Lad dejen hæve lunt en times tid, til den har hævet.

Hak dejen ud i lige store stykker og rul dem til flade, runde brød på ca 0,5 cm i tykkelse.

Bag de flade, runde brød ved 240 grader i ca. 8-10 minutter, til de er flot gyldne.

Græskar-bønnespread

Kog de hvide bønner i rigeligt frisk, letsaltet vand i ca. 40-60 minutter, til de er helt møre. Dræn bønnerne og sæt dem til side, mens de afkøles let.

Bag græskar ved 180 grader i ca. 20-25 minutter, til de er gyldne og møre. Afkøl græskarrene en smule og blend dem med hvide bønner, olie, citronsaft, hvidløg, yoghurt og krydderier, til det er en glat puré. Smag til med salt og peber og citronsaft. Tilpas konsistensen med vand hvis konsisensen er for tyk.