Quinoafladbrød med græskar-bønnespread
Sådan gør du
Quinoafladbrød
Kog quinoaen efter anvisning på posen
Rør gæren ud i vandet og tilsæt melet, den kogte quinoa og salt. Ælt dejen i ca. 10-15 minutter, til den er elastisk og overfladen er skinnende. På røremaskine tager det ca. 10 minutter. Lad dejen hæve lunt en times tid, til den har hævet.
Hak dejen ud i lige store stykker og rul dem til flade, runde brød på ca 0,5 cm i tykkelse.
Bag de flade, runde brød ved 240 grader i ca. 8-10 minutter, til de er flot gyldne.
Græskar-bønnespread
Kog de hvide bønner i rigeligt frisk, letsaltet vand i ca. 40-60 minutter, til de er helt møre. Dræn bønnerne og sæt dem til side, mens de afkøles let.
Bag græskar ved 180 grader i ca. 20-25 minutter, til de er gyldne og møre. Afkøl græskarrene en smule og blend dem med hvide bønner, olie, citronsaft, hvidløg, yoghurt og krydderier, til det er en glat puré. Smag til med salt og peber og citronsaft. Tilpas konsistensen med vand hvis konsisensen er for tyk.