Persillefalafel med tahin med urtemayonnaise og syltede rødløg
Sådan gør du
Falafel
Kom alle ingredienserne i en foodprocessor, og kør til en ensartet farskonsistens.
Hæld neutral olie i en bred tykbundet gryde så det går godt op af kanterne. Varm olien op til 180 grader. Form falafelfarsen til små kugler, og fritér kuglerne til de er gyldne. Læg dem på papir for at dryppe af før de serveres.
Syltede rødløg
Giv eddike, sukker, vand, laurbærblade, peberkorn og salt et opkog, så sukkeret er opløst. Kom løgene i gryden og lad dem koge med i et par minutter.
Hæld løg og lage på rengjorte patentglas. Lad løgene trække i mindst en time. Vend rundt i dem et par gange undervejs under afkølingen.
Urtemayonnaise
Vend urterne med mayonnaisen.
Om ernæringen
Denne opskrift har et lavere proteinindhold, og det er derfor særligt vigtigt at tage højde for ernæringen i sammensætningen af måltiderne over dagen. Læs mere om hvordan og få konkrete eksempler her