Persillefalafel med tahin med urtemayonnaise og syltede rødløg

Persillefalafel med tahin med urtemayonnaise og syltede rødløg

Falafel er en mellemøstlig hverdagsspise, og i de arabiske lande serveres den på næsten ethvert gadehjørne i byerne. Ligesom med så mange andre traditionsrige retter, laver hver familie den på deres egen måde, med mere eller mindre hemmelige ingredienser. Her serverer vi falaflen med syltede rødløg og en urtemayonnaise til.

Sådan gør du

Falafel

Kom alle ingredienserne i en foodprocessor, og kør til en ensartet farskonsistens.

Hæld neutral olie i en bred tykbundet gryde så det går godt op af kanterne. Varm olien op til 180 grader. Form falafelfarsen til små kugler, og fritér kuglerne til de er gyldne. Læg dem på papir for at dryppe af før de serveres.

Syltede rødløg

Giv eddike, sukker, vand, laurbærblade, peberkorn og salt et opkog, så sukkeret er opløst. Kom løgene i gryden og lad dem koge med i et par minutter.

Hæld løg og lage på rengjorte patentglas. Lad løgene trække i mindst en time. Vend rundt i dem et par gange undervejs under afkølingen.

Urtemayonnaise

Vend urterne med mayonnaisen.

Om ernæringen

Denne opskrift har et lavere proteinindhold, og det er derfor særligt vigtigt at tage højde for ernæringen i sammensætningen af måltiderne over dagen. Læs mere om hvordan og få konkrete eksempler her