Pasta med laks, tomat og basilikum

Pasta med laks, tomat og basilikum

Basilikum er sammen med pastaen begge fantastiske komponenter i det italienske køkken. Faktisk findes der forskellige udgaver af basilikum - thaibasilikum har spidsere blade og smager mere af anis og citrus. I Danmark bruger vi oftest sød basilikum, når vi skal lave mad. Den har en mere let peberagtig smag.

Sådan gør du

Pasta med laks, tomat og basilikum

Steg laksen på en pande med rapsolie i ca. 5-10 minutter på hver side.

Steg løg og hvidløg i olie i en gryde til de er bløde. Tilsæt hvidvin, dåsetomat, og kog i 15-20 minutter. Blend evt de flåede tomater med en stavblænder. Tilsæt fløde, og kog i 5-10 minutter. Smag til med basilikum, salt og peber.

Kom den kogte pasta og stegte laks i gryden med tomat, og vend det rundt sammen med frisk tomat og basilikum.

Pasta

Kog pastaen i en gryde efter anvisningen på posen.