Pasta med blåmuslinger, varmrøget laks, friske ærter og dild

I denne pastaret holder æblemost og hvidvin blåmuslingernes delikate sødme fint i skak. De friske urter folder smagsnuancerne ud og giver fedmen fra laks og fløde modspil.

Sådan gør du

Pasta med blåmuslinger og varmrøget laks

Sauter porrer, skalotteløg, timian og hvidløg i lidt olivenolie i en tykbundet gryde i ca. 3-5 minutter, til løgene er klare.

Tilsæt rengjorte blåmuslinger, hvidvin og æblemost, og lad muslingerne dampe under låg i 4-10 minutter, til de åbner sig. Tilsæt piskefløden og lad det akkurat koge op.

Smag saucen til med citronsaft, citronskal, salt og peber.

Kog pastaen i rigeligt vand med lidt salt og uden låg efter anvisningen på posen.

Vend den kogte pasta ned i gryden, sammen med dild og ærter, gem lidt til pynt.