Ærtefrikadeller med lun kartoffelsalat
Sådan gør du
Ærtefrikadeller
Kog perlebyg i 15-20 minutter, til de er møre. Sigt og køl en smule ned.
Kog flækærter i en anden gryde i ca. 30 minutter, til de er møre. Sigt og køl en smule ned.
Steg løg i lidt rapsolie i nogle minutter, så de bruner. Tilsæt hvidløg, timian og citronskal.
Kom alle ingredienser i en foodprocessor i ca. 1 minut, og kør til farsen er sammenhængende, men ikke for våd.
Form til frikadeller og steg i olie i 2-3 minutter på hver side, til de får en fin gylden stegeskorpe.
Kartoffelsalat
Kog kartoflerne i letsaltet vand i 15 minutter. Hæld vandet fra, og gem lidt til senere.
Sauter løgene i smør i nogle minutter ved mellemvarme, til de er møre, uden de bruner. Tilsæt æbleeddike og kartoffelvand og lad koge i 5 minutter. Tilsæt fløden, og lad koge i 6-7 mimutter, til sovsen tykner i konsistens.
Tilsæt kartofler, spinat og ærter til saucen, rør rundt til spinaten falder lidt sammen.
Smag til med salt, æbleeddike og peber.
Om ernæringen
Denne opskrift har et lavere proteinindhold, og det er derfor særligt vigtigt at tage højde for ernæringen i sammensætningen af måltiderne over dagen. Læs mere om hvordan og få konkrete eksempler her