Gris i karry med ærter, ristede bananer, kokosflager, ærteskud og jasminris

Gris i karry med ærter, ristede bananer, kokosflager, ærteskud og jasminris

Det er ikke så ofte, man støder på bananer i det salte køkken herhjemme, men det giver altså en utrolig lækker sødme og fylde, der passer utrolig godt ind i selskab med karry, kokos og gris. For at bryde op med det salte og søde, er der godt med friske ærter og ærteskud i retten.

Sådan gør du

Gris i karry med ærter

Fordel kødet og knoldsellerien i ildfaste fade, og vend det med olie, salt og peber. Brun kødet og sellerien i ovnen ved 200 grader i ca. 15 minutter, til det har taget lidt farve.

Kom løgene i en gryde sammen med hvidløg, æbletern, citronsaft, karry, spidskommen, kyllingebouillon og kokosmælk.

Jævn saucen med maizena rørt ud i vand, og lad det koge op i ca. 1-2 minutter. Hæld det herefter over det brunede kød og selleri.

Dæk kødet, sellerien og saucen til med stanniol, og bag det i ovnen ved 180 grader i ca. 60 minutter, til kødet er mørt og saucen er tilstrækkelig tyknet. Smag saucen til med salt, peber, sukker og citronsaft.

Vend ærterne, enten friske eller optøede, i retten lige inden servering, og top af med ærteskud.

Ris

Skyl risene et par gange med vand, til vandet bliver mere klart.

Følg anvisningen på pakken for tilberedning af risene.

Ristede bananer med kokosflager

Rist bananerne i olien i ca. 2 minutter på hver side, til de er let gyldne og er let karameliserede. Rist kokosflagerne i ovnen ved 100 grader i ca. 25 minutter, til de har taget farve.

Top de karamelliserede bananer med de ristede kokosflager inden servering.